ISK Delft voetbalt

Meisjes ISK Delft -  Zilver 

Jongens Onderbouw - Goud  

Jongens Bovenbouw - Bijna Brons

Leerlingen ISK Delft geven kleur aan het nieuwe logo

Bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Toen ik voor het eerst op het station van Delft aankwam om op mijn vrienden te wachten, was ik heel blij! Ik wilde altijd al naar Egypte gaan en dit was mijn eerste stap om hun coole cultuur te leren kennen.

 

In het museum zagen we een grote tempel in het midden van de kamer, maar we moesten wachten tot het einde van de rondleiding om die te zien. Onze spullen werden in bewaring genomen en we kregen tassen met spelletjes voor later. De gids liet ons oude Egyptische tekens zien en vertelde hoe mensen ze vroeger lazen. Dat vond ik heel spannend!

Daarna gingen we naar een andere kamer waar we een leuk spelletje speelden waarbij we mummies moesten onthouden en tekenen. Dat was echt grappig!

We zagen ook oude Egyptische spullen zoals kussens, eyeliner en papier. Het was gek dat alles toen al zo cool was, maar ik vind onze moderne spullen ook leuk.

 

Aan het einde deden we een spel waarbij we moesten ruiken en raden of het uit het oude Egypte kwam. We zagen ook iets houtigs om de tempel lekker te laten ruiken.

 

Eindelijk zagen we de Tempel van Taffeh, oorspronkelijk voor de godin Isis maar later gebruikt als kerk. Gelukkig heeft UNESCO geholpen om veel oude schatten te redden, waaronder deze tempel. Het was echt super leuk!

 

Sneha en Durga